Nieuws

Veiling glas-in-loodraam Gerrie Hondius grandioos succes

Enkele maanden geleden hebben we een bericht op deze site geplaatst over de realisatie van vijf nieuwe glas-in-lood ramen in het koor van de Bakenesserkerk. Zie het bericht van 29 januari hieronder en het kopje ´Sponsoractie´ hierboven.

Het leek het bestuur van de stichting een leuk idee om het raam naar ontwerp van Gerrie Hondius (tot voor kort buurtbewoonster) te sponsoren. Om de inzameling een nieuwe impuls te geven, hadden we het plan om in samenwerking met de werkgroep Buurtactiviteiten een veiling te organiseren tijdens de Bakenesser Buurt Borrel van 4 juni.
We hadden gerekend op een opbrengst van een paar honderd euro, maar niet op het prachtige bedrag van ruim 1500 euro!
Dankzij het enthousiaste optreden van veilingmeesters Robert de Jong en Jeroen Schumacher en de gulle biedingen van de feestgangers is de realisatie van het raam nu weer een flinke stap dichterbij gekomen. Dit mede omdat onlangs bekend werd dat de prijs rond de 10.000 euro komt te liggen, in plaats van de eerder genoemde 13.900 euro. Er is nu een bedrag van ca. 6400 euro binnen. Nog 3600 euro te gaan. Dat moet lukken, dus we blijven er onze schouders onder zetten. We houden u op de hoogte.