Nieuws

Glas-in-lood-ramen Bakenesserkerk in de maak

Glas in lood

Na maanden van fondsenwerving voor vijf nieuwe glas-in-lood ramen, bestemd voor het koor van de Bakenesserkerk, is de financiering van vier daarvan rond. Voor het vijfde raam en een raam boven de publieksingang wordt nog een sponsor gezocht.

Vijf striptekenaars uit Haarlem en omgeving zijn uitgenodigd een ontwerp te maken voor één van deze ramen met als thema archeologie in Haarlem. Het raam boven de publieksentree krijgt als thema de geschiedenis van de Bakenesserkerk en zal worden ontworpen door Joost Swarte.
Het venster naar ontwerp van Eric Coolen is geadopteerd door aannemingsbedrijf Ooijevaar, dat van Hans Klaver door Rijs Schilderwerken, dat van Roel Smit door aannemingsbedrijf Holleman en dat van Gerrie Hondius door onze eigen Stichting Vrienden van de Bakenes. Het ontwerp van Theo van de Boogaard wacht nog op adoptie. Hetzelfde geldt voor het grote raam boven de publieksingang. Momenteel wordt er door het Haarlemse glas in lood Atelier Schmit hard gewerkt aan de uitvoering van vier van de ramen. Als het goed is worden deze in de week van 23 april geplaatst.