Nieuws

Verslag Rondje Bakenes 2012 - zondag 1 april

Dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en ook deze keer, mede geholpen door het goede weer, een doorslaand succes!

Na de aftrap met ‘Koffie-en-Gebakenes’ van Ineke in koffiesalon ‘t Teylertje voor de vele deelnemende buurtgenoten, haastte een ieder zich naar een van de programmaonderdelen: de open galeries, open ateliers, de Bakenesserkerk of een van de privéhuizen.

Op diverse plekken begonnen om 13.30 uur de eerste activiteiten: pianospel door Barbla Tanner, lezing door Anja van Zalinge, stadsarcheoloog, over recente opgravingen in Haarlem, workshop nek- & schoudermassage, en voor de kinderen Cupcakes decoreren en een rommelmarktje op het pleintje voor de Bakenesserkerk.

Al snel waren er veel mensen in de buurt op de been met de kleurige flyer of met de uiteditie van het Haarlems Dagblad, op zoek naar de diverse locaties van het Rondje Bakenes die werden aangegeven met een tros blauwe ballonnen.

De publieksruimte van de Bakenesserkerk was het middelpunt van de middag en de afsluiting, mede door de swingende muziek van KUBUS die ook buiten de muren weerklonk en de aanwezigheid van Martin Busker, projectleider van de verbouwing en initiatiefnemer voor het laten ontwerpen van 5 nieuwe glas in lood ramen door Haarlemse striptekenaars. Stadsbeiaardier Bernard Winsemius zorgde voor vrolijke en feestelijke carillonmuziek vanuit de toren.

De open ateliers/huizen van Lijstenmaker Frans de Roo, Hillenius Bruidscouture en Galerie Marie Lébère werden druk bezocht.

Bij Gerda Weijerman was nieuw werk te zien en buurman Dirk Kreuger was op het laatste moment bereid een aantal van zijn kunstwerken te exposeren.

De Pied Piper verraste de bezoekers door de bijzondere kwaliteit van de vermaarde zelfgebouwde luidsprekerboxen.

Janneke Makkink, ook vaste deelnemer aan de Spaarnekunstroute, had niet te klagen over belangstelling en bij de Kunstwerkwinkels van de Hartekamp aan de Bakenessergracht konden bezoekers een kijkje nemen in de diverse ateliers.

Galerie Rob de Vries aan het Spaarne was een bijzondere tussenstop voor de liefhebbers van beeldhouwwerken.

Op de Bakenessergracht waren de nieuwste quilts van Nel Gozeling te bewonderen, evenals schilderwerken van Agnès Michard. Voor het eerst was de actieradius van het Rondje uitgebreid tot de Lange Begijnestraat (Juttersdok) en de Jansstraat waar bij Atelier 1000graden van Kleipool & Peters een tegel kon worden beschilderd.

Aan alle deelnemers van het Rondje 2012 een bijzonder en hartelijk woord van dank voor de medewerking en hun belangeloze inzet om dit vierde Rondje tot een succes te maken!

Volgend jaar doen we weer graag een beroep op u voor het vijfde rondje, een Lustrum-Rondje-Bakenes. De datum staat al vast: zondag 7 april 2013.Stichting Vrienden van de Bakenes / Werkgroep Cultuur
Marijke Lodeweegs - voorzitter
Leo den Dulk
Marianne Schade
Jeanne Smeets
Leo Vos
Dominique van Vugt