Nieuws

Onthulling vijfde glas-in-loodraam Bakenesserkerk

Vrijdag 20 juli a.s. vanaf 16.15 uur

Op 29 mei, aan de vooravond van het Haarlemse Stripweekend, werden de eerste vier gebrandschilderde glas-in-loodramen van de striptekenaars Roel Smit, Hans Klaver, Gerrie Hondius en Eric J. Coolen onthuld.
Op 20 juli wordt het raam van Theo van den Boogaard als laatste in het koor van de Bakenesserkerk onthuld.

Het in de kerk gevestigde Bureau Archeologie van Gemeente Haarlem heeft nu behalve uitzicht op de in Haarlem opgegraven voorwerpen ook uitzicht op vijf unieke glas-in-loodramen. Deze vijf verschillende ramen hebben allemaal hetzelfde thema “Van kerk naar kantoor en archeologie in Haarlem”.
De ramen en het interieur van het kerkgebouw zijn voor bezoekers tijdens kantooruren te bewonderen. Tevens kunt u een blik werpen op de werkzaamheden van de archeologen en een deel van de resultaten van de opgravingen.

Inmiddels heeft Joost Swarte opdracht gekregen een ontwerp te maken voor het grootste raam, die boven de entree. Deze opdracht kon nu pas gegeven worden omdat de eerste vijf ramen inmiddels zijn gefinancierd. Met dank aan de sponsors voor wie nu een bedankbord wordt ontworpen, deze krijgt een plek in de kerk.

Zo krijgt de kerk steeds meer de uitstraling zoals ik die voor ogen had bij de opdracht van de restauratie en de herbestemming van de kerk.