Nieuws

Rondom & in de Bakenesserkerk te Haarlem zondag 7 april 2013 13.00 - 18.30

Rondje Bakenes 2013 1ste LUSTRUM

Rondje Bakenes 2013

Na de aftrap met ‘Koffie-en-Gebakenes’ in koffiesalon ‘t Teylertje (Donkere Spaarne 4) voor deelnemers en buurtgenoten die belangeloos meewerken aan het programma, gaan de deuren bij de diverse locaties om 13.00 open voor het 1ste Lustrum van het “Rondje Bakenes”.
Download hier het volledige programma
Download het affiche

Een greep uit het programma:
- Open Huizen & Galeries - Ateliers
- Open Huizen met (verkoop)expositie, presentatie en/of muziek
- Bakenesserkerk - wereldpremière van de micropera ‘INDECH’s DOCHTER’,
- Diversen - de Bakenes en haar historie vanaf het water/rondvaart, rommelmarkt voor en door kinderen,etc…

Zeer te vermelden waard is de première van de ‘micropera’ Indech’s Dochter, geschreven en geregisseerd door Dick Kreuger (in de Bakenesserkerk / spel van woord, beeld en muziek op basis van een Keltisch gegeven) èn de tekenact van Zandtekenaar Gerrie Hondius in de Schuilkerk (toegang via Kokstraat 11 / opbrengst t.b.v. stichting Alpe d’HuZes).

Ook dit jaar is de publieksruimte van de Bakenesserkerk het middelpunt van de middag. Daar krijgt de afsluiting ook een feestelijk tintje, vooral door de swingende muziek van KUBUS die ook buiten de muren van de kerk te horen zal zijn. Martin Busker, projectleider van de verbouwing van de Bakenesserkerk en initiatiefnemer van de vernieuwing van glas-in-lood ramen naar ontwerpen van Haarlemse striptekenaars, zal aanwezig zijn om uitleg te geven.