Nieuws

10 tot en met 16 april

De paaszang- en cultuurweek Waalse kerk Haarlem

Affiche Waalse Kerk

Alvorens de Waalse Kerk in Haarlem de volgende fase van haar restauratieplan uitvoert, zijn er in deze week voorafgaande aan Pasen diverse optredens in het kader van de Passie-en Paastijd.

Gedurende deze periode zullen dagelijks in deze oudste kerk van Haarlem muzikale optredens worden georganiseerd met ondermeer passie- en paasmuziek alsmede samenzang. In de periode van 10 tot en met 16 april is men dagelijks welkom in deze kerk. Naast muzikale optredens is er dan ook gelegenheid tot het rondlopen in de kerk en de tentoongestelde werken bekijken.

Iedere dag is er een vocaal of instrumentaal optreden van enkele musici of een klein koor en wordt er door de aanwezige organist het bijzondere orgel bespeeld. Bekende ensembles zullen optreden zoals het Haarlemse zangerscollectief Barbers & Bishops op 14 en 16 april en het kwintet La Notte op 10 april. Op zaterdag 15 april wordt de week afgesloten met een samenzang onder leiding van de bekende Haarlemse dirigente Leny van Schaik. Op zondag 16 april is er een Paasdienst om 10.30 uur in de kerk. Het definitieve programma is te vinden op de website van de Waalse Kerk :

www. waalsekerkhaarlem.nl