Werkgroep Buurtcultuur

De werkgroep is opgericht in 2008 met als doel buurtbewoners (en anderen) te laten mee genieten van elkaars culturele, bijzondere, historische of buurt activiteiten. Bij voorkeur in april wordt er een activiteit georganiseerd in de buurt, zoals een huisconcerten, het openstellingen van werkplaatsen en ateliers, exposities, voorleesacties, vaartochtjes, historische buurtwandelingen, etc. etc. Ieder jaar kan een eigen thema hebben.

Vooruitblik: in april 2022 zal er een culturele uitwisseling plaats vinden tussen de Bakenesserbuurt en de Burgwalbuurt: Over de brug en terug. Georganiseerd door de VvdB en de organisatoren van de voormalige Spaarneroute.

Tijdens deze dag zullen verschillende exposanten de gelegenheid krijgen om aan hun buurt- en stadsgenoten te vertellen over het beroep of ambacht dat zij uitoefenen of uitgeoefend hebben. Zij stellen hiervoor hun huis, praktijk of winkel open en iedereen is welkom. Deze locaties zullen duidelijk herkenbaaar zijn en op meerdere momenten zullen er presentaties gehouden worden. In de Bakenesserbuurt en de Burgwalbuurt worden veel culturele, creatieve en interessante beroepen uitgeoefend. Deze dag biedt je als inwonener de kans om een kijkje te nemen wat je buurtgenoten professioneel te bieden hebben en wat er bij deze beroepen & ambachten allemaal komt kijken. Dit bevordert het onderlinge contact in de buurten en wellicht komen en leuke samenwerkingsprojecten tot stand.

Het evenement 'Over de brug en terug' wordt breed aangekondigd in Haarlem en omstreken, in de sociale media en in de lokale kranten. De werkgroep Buurtcultuur bestaat vooralsnog uit Carry Petri en Ria Slijkerman.

Heb je zelf interesse om als exposant deel te nemen en de bezoekers te vertellen over jouw specifieke beroep of ambacht? Stuur dan een mail naar rondjebakenes [at] gmail.com en geef je op.

Op deze pagina kunt u regelmatig updates vinden welke activiteiten er gepland staan, en zult u uiteindelijk ook het hele programma kunnen terugvinden.